Annuleren of retourneren

Hoe annuleer in een webshop bestelling?

U kunt uw bestelling annuleren door contact op te nemen met onze klantenservice, houdt er rekening mee dat uw bestelling nog niet verzonden mag zijn. Het retourneren van je webshop bestelling via de winkel is vaak de snelste manier. Onze medewerkers zullen je verzoek met je doornemen, de producten retour nemen en zorgen voor een zo snel mogelijke afhandeling. Aankoopbedragen tot € 100,- worden met jouw toestemming direct contant terugbetaald in de winkel. Bedragen boven de € 100,- worden terugbetaald met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de betaling online hebt gedaan.

14 dagen bedenktijd

Heb je je vergist of ben je niet geheel tevreden met je aankoop?Je hebt het recht om een webshop bestelling binnen 14 dagen na ontvangst zonder opgaaf van redenen te ontbinden. Zorg ervoor dat de producten voor zover dat redelijkerwijs mogelijk is ongebruikt zijn en in de originele verpakking zitten. 

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product fysiek in bezit krijgt. Indien jouw bestelling met meerdere leveringen wordt bezorgd, dan gaat de termijn lopen op de dag na fysieke ontvangst van het laatste product. Wanneer je een dienst hebt besteld, verstrijkt de termijn 14 dagen na de dag waarop jij de dienst hebt aangekocht. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons* via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post, of e-mail) op de hoogte stellen van jouw beslissing de overeenkomst te herroepen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van het ‘Europese modelformulier voor herroeping (PDF)‘, maar bent hiertoe niet verplicht.

Contactgegevens:

VHMOTORPARTS
Metaalweg 35
6551AC Weurt
+316 46 60 35 01
info@vhmotorparts.com

Wanneer je de producten van een webshop bestelling op basis van deze 14 dagen bedenktijd wilt retourneren, zijn de verzendkosten van de retourzending voor jouw rekening. Wanneer je de overeenkomst annuleert of de bestelling retourneert, ontvang je zo snel mogelijk (maar uiterlijk binnen 14 dagen) alle betalingen die je tot dat moment hebt gedaan van ons terug. Wij betalen je ook de eventueel betaalde verzendkosten voor de heenzending terug, als je besluit om de volledige bestelling te retourneren. Wij mogen wachten totdat wij de producten hebben ontvangen tenzij je ons hebt aangetoond dat je de producten hebt teruggestuurd.

Het retourneren van een webshop bestelling via onze winkel is ook mogelijk, in dat geval bespaar je de verzendkosten voor het retourneren.

Je moet de goederen onverwijld, maar in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons hebt medegedeeld, aan ons terugzenden of overhandigen.

Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Binnen welke tijd kan ik mijn bestelling terugsturen?

U kunt uw bestelling binnen 14 dagen na verzending terugsturen of herroepen, dit is de wettelijke bedenktermijn. Deze termijn gaat lopen op de dag nadat u de producten heeft ontvangen. Hierna is herroeping helaas niet mogelijk (tenzij het probleem onder de garantie valt).

Hoe kan ik mijn bestelling terugsturen?

Wij geven uw geld terug of ruilen uw product wanneer aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Wij verzoeken u om het modelformulier voor herroeping via e-mail naar info@vhmotorparts.com toe te sturen. Bij voorkeur onder vermelding van uw bestelnummer en een korte uitleg van de reden van retourzending. Dit is echter niet verplicht. U kunt ook de producten naar ons terugsturen zonder dat u ons eerst op de hoogte stelt en daarbij een schriftelijke mededeling toevoegen waaruit uw herroeping blijkt.
  • Het verzoek moet binnen 14 dagen na de verzenddatum worden ingediend.
  • De artikelen worden in dezelfde toestand teruggestuurd als waarin ze zijn verzonden, eventueel in de oorspronkelijke verpakkingsmateriaal (indien nog beschikbaar) en met alle meegeleverde accessoires.
  • U kunt op bestelling terug sturen naar het volgende adres: Metaalweg 35, 6551AC Weurt.

Nadat de retourzending is goedgekeurd door onze klantenservice, versturen wij u een verzendlabel waarmee u uw bestelling gratis kunt terugsturen. Alleen als uw retourzending een waarde van minder dan €100,- heeft, brengen wij een verzend- en verwerkingstarief van €6,95 in rekening. Indien u vragen heeft, kunt u altijd contact opnemen met de klantenservice.

Verkeerd product ontvangen

Hoewel wij elke bestelling uiterst zorgvuldig behandelen, kan het voorkomen dat er een verkeerd product naar je is verstuurd. Wanneer je een retournering aanvraagt zorgen wij dat het juiste product jouw kant op komt, of betalen we je het aankoopbedrag terug. De kosten voor het retourneren van het verkeerd ontvangen product neemt Van Haren Motorparts op zich.

Product defect bij ontvangst

Van Haren Motorparts stelt haar assortiment met zorg samen en kiest alleen de kwalitatief beste merken en fabrikanten. Bij de demontage van ieder product kan het echter voorkomen dat een klein percentage niet 100% goed functioneert en door de kwaliteitscontrole heen glipt. Mocht een product bij ontvangst defect zijn, dan kun je het product natuurlijk retour sturen of met het product langs onze winkel gaan.

Het defecte product dient compleet en het liefst in de originele verpakking geretourneerd te worden. Na ontvangst zorgen wij dat je een nieuw product ontvangt of betalen we je het aankoopbedrag terug. De kosten voor het retourneren van een bij ontvangst reeds defect product neemt Van Haren Motorparts op zich.

Transportschade, pakket geweigerd

Hoewel wij elke bestelling uiterst zorgvuldig behandelen, kan het weleens voorkomen dat er onderweg iets verkeerd gaat. Controleer het pakket bij aanname aan de deur altijd goed op schade. Constateer je schade aan het pakket, neem het pakket dan niet aan en weiger het. Het pakket zal dan automatisch aan ons geretourneerd worden.

Wanneer je een retournering aanvraagt zorgen wij dat je bestelling opnieuw onbeschadigd thuisbezorgd wordt, of betalen we je het aankoopbedrag terug

Transportschade, pakket ontvangen

Hoewel wij elke bestelling uiterst zorgvuldig behandelen, kan het weleens voorkomen dat er onderweg iets verkeerd gaat. Controleer het pakket bij aanname aan de deur altijd goed op schade. Constateer je slechts lichte schade aan het pakket en verwacht je dat de inhoud van het pakket ongeschonden is, dan kun je het aannemen. Bewaar dan wel altijd het verpakkingsmateriaal voor het geval dat de inhoud toch beschadigd blijkt te zijn.

Wanneer de inhoud van het pakket toch beschadigd blijkt te zijn, vraag dan een retournering aan. Na ontvangst van het product nemen we zo snel mogelijk contact met je op. De kosten voor retournering in het geval van transportschade neemt Van Haren Motorparts op zich.

Krijg ik mijn geld terug als ik een product terugstuur?

Natuurlijk krijgt u uw geld terug, wanneer u uw product terugstuurt. Indien de producten niet aan de eisen voldoen voor terugzendingen, zullen de producten teruggestuurd worden naar de klant (waarbij de verzendkosten ook voor de klant zijn). Weet u niet zeker of uw producten (nog) voldoen aan de eisen? Stuur gerust een email naar onze klantenservice.

Hoe en binnen welke tijd krijg ik mijn geld teruggestort?

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wij mogen echter wel wachten met terugbetaling totdat we
de producten hebben ontvangen, of tot het moment dat u aangetoond heeft deze te hebben opgestuurd. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u heeft betaald.

Waar kan ik het modelformulier voor herroeping vinden?

Die kunt u hier downloaden: Modelformulier voor herroeping

OVERIGE VRAGEN

Helaas kunnen niet alle vragen aanbod komen op deze pagina. Mocht u nog overige vragen hebben aan Van Haren Motorparts, kunt u altijd contact opnemen via het contactformulier.